dilluns, 3 de juny del 2013

Pràctica 6 (Gerard)

Quan un ex mariner convertit en venedor d’alta costura decideix deixar-ho tot i complir el seu somni de fer-se explorador, la història promet. Això és el que Eric Newby narra en el seu apassionant llibre Una vuelta por el Hindu Kush.
Aquest és un llibre lleuger, dinàmic i fàcil d’engolir. Amb una ironia afinada, el britànic és capaç de convertir situacions exigents en escenaris còmics i burlescos, com escalar el Mir Samir, de 6.000 metres, a l’Afganistan, sense experiència prèvia a la muntanya. Newby acostuma a riure’s d’ell mateix al llarg de la narració, fet que el simpatitza amb el lector. És d’aquesta manera que evita caure en l’estereotip del viatger enlluernat amb els seus propis periples.

A l’inici del llibre el britànic ens mostra les vergonyes del sector de l’alta costura, un món del qual forma part tot i no sentir-s’hi gaire identificat. Aquesta disconformitat amb el seu entorn és el detonant que el fa decidir a llançar-se a l’aventura. De cop i volta es transforma en una persona capaç de trencar amb el seu passat i perseguir els seus somnis, sigui quin sigui el preu que hagi de pagar per aconseguir-los. Per tot això, el seu relat em transmet un missatge d’autenticitat: el compromís de ser fidel a un mateix. Ser capaç de riure's d’un mateix, amb la finalitat de restar importància a situacions complicades, és un dels missatges que Newby vol transmetre al lector. De vegades no arriba més lluny aquell que en sap més, sinó aquell que ho desitja amb més fermesa. I si ho fa amb un gran sentit de l’humor, encara més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada